joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Yvonne Raymond Foundation" (may be fake)
Reply-To: <DHL-serviceglobal@post.com>
Date: Sun, 28 Apr 2019 13:46:45 +0200
Subject: Tärkeä Viesti

Terveisiä sinulle,
 
Olen varma, että tämä posti olisi yllätyksenä, koska emme ole koskaan tavanneet aikaisemmin, ja kysytte myös, miksi olen päättänyt valita sinut maailman lukuisista Internet-käyttäjistä, enkä juuri voi sanoa, miksi olen valinnut sinut mutta älä ole huolissani siitä, että tulen rauhaan ja jotain hyvin myönteistä on tapahtumassa elämääsi juuri nyt ja muiden ihmisten elämääsi kautta, jos vain voit huolellisesti lukea ja sulattaa alla olevan viestin.
 
Ennen kuin lähden eteenpäin, sallikaa minun antaa teille vähän elämäkertaani, olen äiti rouva Yvonne Raymond, 74-vuotias nainen ja Late Dr. Romano Raymondin vaimo, joka kuoli Plane-onnettomuudessa maanantaina 7. syyskuuta 1998 GMT 15:22 NL kun he lentivät New Yorkista Geneveen. Katso lisätietoja alla olevasta sivustosta.

 
http://www.cnn.com/WORLD/9809/swissair.victims.list/index.html

Mieheni kuoleman jälkeen minusta tuli hänen sijoituksensa päällikkö, ja nyt kun olen vanha ja heikko, olen päättänyt viettää koko elämäni Ranchissa ennen kuin lopulta poistun maailmasta, mutta ennen kuin mieheni kuoli oli suunnitelma käyttää elämämme viimeisiä päiviä lahjoittamaan puolet siitä, mitä olemme työskennelleet vähemmän etuoikeuden ja hyväntekeväisyyskodin puolesta, ja toinen puoli itsellemme, perheenjäsenillemme ja läheisille ystävillemme, ja on niin valitettavaa, että mieheni ei ole elossa tänään tehdä tämä kanssani ja olen nyt hyvin heikko ja vanha, joten olen päättänyt tehdä tämän hyväntekeväisen työn myöhäisen mieheni puolesta.
 
Tällä hetkellä olen lähettänyt lähes puolet omaisuuttamme useille hyväntekeväisyyksille ja joillekin vähäisemmille etuoikeuksille eri maissa. Huolimatta siitä, että myöhäinen aviomies ja minä annamme apua köyhille, suostumme myös antamaan tukea Henkilö, jota emme ole tavanneet elämässä, koska olimme vielä nuoria elämässämme, saamme anonyymin apua yksilöltä, jota emme tienneet ja jota emme ole voineet tietää päivämäärään asti, vaikutuksesta, jonka saimme tällaisesta eleestä teki meidät tekemään samoin.

Olen pahoillani kertoa teille, että sinulla ei ole koskaan mahdollisuutta tuntea minua, koska olen juuri tehnyt sen tehtävän, jonka mieheni ja minä olemme sopineet ennen hänen äkillistä kuolemaansa, ja sinä olet ollut viimeisimmän tahtomme edunsaaja, joten tarvitsen voit tehdä minulle palveluksen hyväksymällä tarjouksemme.

Annoin sinulle neljän viikkoa sitten Check in, jonka summa oli 2 000 000,00 dollaria (kaksi miljoonaa dollaria) DHL NL: n kanssa, mutta olin hyvin sairas, joten en voinut lähettää sinulle sähköpostia tänään. Nyt sinun on tehtävä yhteyttä DHL COURIER SERVICE NL: hen mahdollisimman pian, jotta tiedät, milloin he toimittavat paketin sinulle. Tietojesi mukaan olen maksanut maksun, vakuutusmaksun ja tarkastustodistuksen maksun. osoittaa, että se ei ole lääkkeitä tai on tarkoitettu sponsoroimaan Terroristihyökkäys maassasi Sinun on otettava yhteyttä DHL EXPRESS NL: hen nyt, jotta voit toimittaa tarkastuksesi tällä tiedolla;

DHL EXPRESS -palvelukeskus
Yhteyshenkilö: Bernard Jensen
Sähköpostiosoite: DHL-serviceglobal@post.com

Jälleen, sinun ei tarvitse maksaa maksusta, vakuutusmaksusta ja sekkitodistuksen maksusta, koska olen jo maksanut niistä, ainoa rahasumma, jonka olet odottanut maksavan, on 1,960 dollaria turvatarkastuksesta tähän mennessä Olisin maksanut maksun, mutta yritys vaati, etten halua, koska he eivät tiedä, milloin otat yhteyttä ja välttää henkiä tai lisäkustannuksia. Sinun on vahvistettava alla olevat tiedot heille, jotta vältetään virhe. lähetys.

Postiosoite:
Koko nimet:
Suora puhelinnumero:

Alla on luonnos luonnossuojakoodille (NLD / 387/85795), jonka haluat myös esittää heille tarkistusta varten ennen toimitusta. Pyydä ottamaan yhteyttä niihin heti, kun saat tämän postin välttääksesi myöhempiä viiveitä. Ilmoitetaan myös, että en enää luki sähköpostiviestejäni tai surffailemalla Internetiä, koska olen poistunut täysin ulkomaailmasta karjatilalleni, tällä hetkellä minulla ei ole mitään tekemistä autojen, sähköpostien ja muiden ylellisyyksien kanssa. lähetetään kuriiripalvelulle tarkastuksen toimittamiseksi sinulle.

Kunnioittaen,
Rouva Yvonne Raymond

Anti-fraud resources: