joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Jennifer <imma.john@yahoo.com>
Reply-To: jenysmith641@gmail.com
Date: Mon, 21 Oct 2019 13:45:51 +0000 (UTC)
Subject: Hilsen fra JenniferJennifer
Fra Abidjan. Cote dIvoire,
Vestafrikansk.

Hej kære,

Jeg dybt, det er en respekt og ydmyg underkastelse. Jeg beder om at angive følgende par linjer til din venlige overvejelse. Jeg håber, du vil skåne nogle af dine værdifulde minutter til at læse følgende appel med sympatisk sind. Jeg må tilstå, at det er med store forhåbninger, glæde og entusiasme, at jeg skriver dig denne e-mail, som jeg ved og tror ved tro, at den helt sikkert skal finde dig i god sundhedstilstand.

Mit navn er Jennifer Smith, jeg er det eneste barn af mine sene forældre, Sir Mr.Smith Idem. Min far var en meget hæderlig forretningsmagnet, der opererede i hovedstaden i Elfenbenskysten i sine dage.

Det er trist at sige, at han døde på mystisk vis i Frankrig under en af ​​hans forretningsrejser i udlandet, skønt hans pludselige død var knyttet eller snarere mistænkt for at være blevet masterminded af en onkel af mig, der rejste med ham på det tidspunkt. Men Gud ved sandheden! Min mor døde, da jeg bare var 6 år gammel, og siden da tog min far mig så speciel.

Før min fars død ringede han til mig og oplyste, at han havde summen af ​​Tre millioner, seks hundrede tusinde Euro (€ 3.600.000,00), som han deponerede i en privat bank her i Abidjan Cote D'Ivoire. Han fortalte mig, at han deponerede pengene i mit navn og også gav mig alle de nødvendige juridiske dokumenter vedrørende dette indskud i banken,

Jeg er bare 22 år og universitetsstuderende og ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre. Nu vil jeg have en ærlig og gudsfrygtig partner i udlandet, som jeg kan overføre disse penge med hans hjælp, og efter transaktionen vil jeg komme og opholde mig permanent i dit land indtil det tidspunkt, at det vil være praktisk for mig at vende hjem, hvis jeg gør det ønske. Dette skyldes, at jeg har lidt en masse modbakker som følge af uophørlig politisk krise her i Elfenbenskysten.

Min fars død bragte faktisk sorg i mit liv. Jeg vil også investere fonden under din pleje, fordi jeg er uvidende om forretningsverdenen. Jeg er i et oprigtigt ønske om din ydmyge hjælp i disse henseender. Dine forslag og ideer vil blive meget anset. Hvilken procentdel af det samlede beløb vil du tage, når fonden er overført til din konto, og jeg kommer over for at møde dig?

Overvej dette, og kom tilbage til mig så hurtigt som muligt. Umiddelbart bekræfter jeg din vilje, jeg vil sende dig mit billede og også informere dig om flere detaljer involveret i denne sag.

Med venlig hilsen,

Jennifer

Anti-fraud resources: