joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Rebekah Issah" <rebekahissah7@aol.com>
Reply-To: rebekahissah7@gmail.com
Date: Wed, 06 May 2020 16:52:57 -0700
Subject: =?utf-8?q?L=C3=BCtfen_acil_yardimina_ihtiyacim_var!?=

Merhaba,

Ben Yemenli bir kadin Bayan Rebekah Issah. Yemen'deki uzun süreli sivil huzursuzluk / savasin yani sira El Kaide militanlarinin günlük yasami tehdit eden saldirilari nedeniyle ülkenize tasinmak istiyorum. Ailemizi bitirmek için 23 Mart 2018'de evimize yönelik bir saldiri sirasinda ailemi, kocami, oglum ve kizimi ölümün soguk ellerine kaybettim. Çapraz ates sirasinda etrafta degildim. Ne zaman saldiri bizim sevgili kocam, oglum ve kizim öldürme ve evin isiltisini ayarlama evimize saldiri için hastanedeydi. Sana bu maili yazarken gözyaslarimdayim. O (merhum kocam) Yemen petrol sehrinde çok basarili bir müteahhitti ve zamansiz ölümünden önce özel olarak altin tozu ve çubuklariyla ugrasiyordu. Beklendigi gibi, Emlak sektörü, Seyahat ve Turizm, Otel Yönetimi ve ülkenizdeki diger ilginç sektörlere yatirim yapmak istedigim makul miktarda parayi geride birakti.

Bildiginiz ya da bilmediginiz gibi, ABD ve Avrupa Birligi tarafindan uygulanan yaptirimlar, Yemen'de her türlü yatirimi basariyla yürütmeyi veya buradan dünyanin diger bölgelerine para transfer etmeyi neredeyse imkansiz hale getirdi. Bu nedenle, yatirim amaciyla bu parayi ülkenize almama yardimci olabileceginiz ümidiyle sizinle büyük bir iletisim kuruyorum:

Lütfen bana bu sekilde yardimci olmanin ne kadar uygun olabilecegini bilmek istiyorum. Elimdeki sermayenin tamami Dokuz Milyon USD. Parayi gizlice bir bagaj kutusuna kilitledim ve Sanaa'daki Kizil Haç'a yatirdim. Size yazarken samimi niyetim, para kutusunu kabul etmek için sizinle yalvarmaktir. Çünkü savastan sonra buradan banka havalesi yapamayiz. Bunlar simdi benim için önemli olan konular. Bana yardimci olmak için size toplam paranin% 20'sini verecegim.

Bu sansi kullanmaliyim çünkü birine güvenmekten baska alternatifim yok. Aile soyumun bitmesini önlemek için burada hayatimi riske atamam. Kocamdan beri bir kadin olarak oglum ve kizim öldü. Huzurlu bir ortamda iyi bir yasami hak ediyorum, ülkenize tasinacagim ve parayi yasalara, tavsiyelerinize ve desteginize göre yatirim yapacagim; birlikte çalisabilir ve basarabiliriz.

Olumlu cevabinizi bekliyorum ve bilgilerinizi aldiktan sonra size daha fazla bilgi verecegim.

Bana e-posta adreslerim üzerinden cevap ver rebekahissah7@aol.com veya rebekahissah7@gmail.com


Saygilarimla,

Rebekah Issah

Anti-fraud resources: