joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Mevrouw Supre"<info@meltinpoint.com>
Reply-To: misanispre@gmail.com
Date: Sat, 06 Jun 2020 04:58:12 -0700
Subject: Zeer belangrijk vriendelijk lees en antwoord mij

Ik ben Misani Supre, de vrouw van Geert Supre, een regionale financieel directeur in Europa voor Vanguard Logistics Services in Antwerpen, die vroegtijdig overleed bij een crash in Egypt Air in 2016. U deze website voor uw inzage om de naam van mijn overleden man te vinden.

Ik kom uit België, ik verloor mijn man enkele maanden geleden en ik heb geleefd met de pijn tot datum. We zijn gastvrije mensen en besloten om de mensheid te dienen om het beste van ons vermogen. Sinds de dood van mijn man Geert heb ik geleefd met de herinneringen, vechten moeiteloos om een normaal leven te leiden, maar alles tevergeefs. Ik leed psychologisch en kort werd gediagnosticeerd van kanker. Ik schrijf u, nadat ik uw adres heb uit een database in mijn overleden man? internet dozier na vurige gebeden. Voor zijn dood had mijn familie een gezamenlijke rekening en stortte de som van $45.000.000.00 bij een beveiligingsbedrijf in de VS.

Het doel van deze e-mail is om een investeringsplan voor te stellen aan u met behulp van de middelen met behulp van de security company in de VS. Ongeacht waar u zich begeeft, in of buiten de verenigde staten, zal ik bereid zijn om uw bedrijf te ondersteunen op basis van het feit dat dertig procent van uw omzet uit mijn kapitaal aan u zou worden gebruikt voor donaties aan goede doelen. Dit is absoluut risicovrij en vereist geen betaling te verwerven. Ik doe dit omdat ik minder dan 3 maanden te leven als een mens ik daarom behoefte aan een betrouwbare collega om mijn cursus kampioen door het ontvangen van dit geld, investeren in prive-business en het doneren van dertig procent van de winst gegenereerd aan de minder voorrecht of als je niet in een bedrijf, u de middelen te ontvangen als mijn naaste verwanten en mij helpen bij de verdeling van het aan de minder voorrecht, maar je moet eerlijk zijn, maar je moet eerlijk zijn ,Doe geen moeite om te reageren als je niet eerlijk of oprecht bent. Als u geïnteresseerd bent voor meer informatie.

Oprecht

Soorten Groeten

Anti-fraud resources: