joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: info@kvittex.com
Reply-To: verahollinkvan0@gmail.com
Date: Fri, 05 Jun 2020 09:39:41 -0700
Subject: Hallo mijn goede vriend

Hallo mijn goede vriend

Ik schrijf u deze mail met zware tranen In mijn ogen en met veel verdriet in mijn hart, Mijn naam is Vera Hollin Kvan, en ik neem contact met u op vanuit mijn land India Ik wil u dit vertellen omdat ik geen andere optie dan om je te vertellen omdat ik werd aangeraakt om je open te stellen, trouwde ik met de heer Hollin Kvan, die negen jaar bij de Tunesische ambassade in Madrid, Spanje werkte voordat hij in 2005 stierf. We waren elf jaar getrouwd zonder een kind.

Hij stierf na een korte ziekte van slechts vijf dagen. Sinds zijn dood besloot ik niet te hertrouwen. Toen mijn overleden echtgenoot nog leefde, stortte hij het bedrag van vijfenveertig miljoen, achthonderdvijftig duizend dollar ($ 45.850.000,00 USD) in een bank hier in India, New Delhi, de hoofdstad van India, Momenteel staat dit geld nog op de bank.

Hij stelde dit geld beschikbaar voor de export van goud uit de mijnbouwfabriek van Madrid, Spanje. Onlangs vertelde mijn dokter me dat ik het niet zeven maanden zou volhouden vanwege het kankerprobleem. Degene die me het meest stoort, is mijn beroerte. Nadat ik mijn toestand kende, besloot ik u dit geld te overhandigen om voor de minder bevoorrechte mensen te zorgen, u zult dit geld gebruiken zoals ik hierin ga onderwijzen.

Ik wil dat je 30 procent van het totale geld voor persoonlijk gebruik neemt, terwijl 70% van het geld naar goede doelen gaat, mensen op straat en het weeshuis helpen. Ik ben opgegroeid als wees en ik heb geen lichaam als familielid, alleen maar om te streven dat het huis van God ook wordt onderhouden. Doe dit zodat God mijn zonden zal vergeven en mijn ziel zal accepteren omdat deze ziekten mij zo hebben geleden. Zodra ik uw antwoord ontvang, zal ik u de contactpersoon van de bank hier in Delhi, India geven, en ik zal de bankdirecteur ook opdragen u een brief van de autoriteiten te sturen die u de huidige begunstigde van het geld op de bank zal bewijzen, dat wil zeggen als u verzekert mij dat u dienovereenkomstig zult handelen zoals ik hierin vermeld.

In de hoop uw antwoord te ontvangen.
Van Vera Hollin Kvan

Anti-fraud resources: