joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Seraina Macia" <serainamacia53@gmail.com>
Reply-To: serainamacias1@gmail.com
Date: Tue, 08 Sep 2020 03:18:20 -0700
Subject: Credit Suisse Bank

Goedendag, hoe gaat het vandaag met je? Ik heb uw e-mailcontact gekregen uit de bedrijvengids van uw land en heb besloten contact met u op te nemen over dit zakelijke voorstel. Ik ben mevrouw Seraina Macia, hoofd van de afdeling Accounting Audit Credit Suisse Bank, One Cabot Square, Londen E14 4QJ, Verenigd Koninkrijk, ik verloor mijn man dauw door het Corona-virus pendemic (COVID-19). Ik neem contact met u op met betrekking tot een zakelijk voorstel dat voor ons beiden enorm zal zijn.

Op mijn afdeling ontdekte ik een achtergelaten bedrag van £ 17,5 miljoen GBP (Seventeen Million Five Hundred Thousand Great British Pounds Sterling) op een rekening van een van onze buitenlandse klanten, wijlen de heer Brodskii Nikolai, een Russische zakenman die het slachtoffer was van vlucht 370 van Malaysia Airlines (MH370 / MAS370) die op 8 maart 2014 in het zuiden van de Indische Oceaan neerstortte op weg van de internationale luchthaven van Kuala Lumpur naar de internationale luchthaven van Peking, waarbij iedereen aan boord omkwam.

bekijk de site voor meer info: http: //www.bbc.com/news/world-asia-26503141


Sinds zijn dood wacht onze bank op de nabestaanden om de claim van zijn fondsen op te eisen en landgoederen ter waarde van £ 17,5 miljoen GBP, maar niemand heeft dat gedaan, ik persoonlijk ben er niet in geslaagd om een ??van zijn familieleden te vinden. Ik vraag uw toestemming om u aan de Bank voor te stellen als de nabestaanden van de overledene, zodat de opbrengst van deze rekening ter waarde van £ 17,5 miljoen GBP aan u kan worden betaald.

De deal wordt gedeeld in deze verhouding: 55% voor mij en 45% voor jou. Ik heb alle noodzakelijke en vitale documenten in mijn bezit die bij deze deal kunnen worden gebruikt. Ik heb uw eerlijke medewerking, vertrouwelijkheid en vertrouwen nodig om deze transactie tot een goed einde te brengen. Ik garandeer u dat deze deal 100% succes heeft. U kunt er zeker van zijn dat deze deal wordt uitgevoerd onder een legitieme regeling die u zal beschermen tegen elke overtreding van de wet, zowel hier in het VK als in uw land.

Als u in staat bent om deze deal af te handelen, neem dan alstublieft contact met mij op met de volgende details zodat we verder kunnen gaan:

1. Uw volledige naam:
2. Telefoonnummer:
3. Contactadres:
4. Leeftijd:
5. Geslacht:
6. Beroep:
7. Uw nationaliteit:

Na een methodische zoektocht te hebben doorlopen, heb ik besloten contact met u op te nemen in de hoop dat u dit voorstel interessant zult vinden. Als u dit bericht bevestigt en uw interesse aangeeft, zal ik u meer informatie verstrekken.

Uw instemming met dit e-mail- en zakelijk voorstel wordt zeer op prijs gesteld.

Met vriendelijke groet,
Mevrouw Seraina Macia

Anti-fraud resources: