joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: John Albert<office@letter.com>
Reply-To: mdalga@aluminyumis.com
Date: 4 Oct 2021 04:12:25 -0700
Subject: =?UTF-8?B?UMWZZcSNdMSbdGUgc2kgcG96b3JuxJsgYSBwb3R2csSPdGUgdG90byBwxZnDrWJ1emVuc2vDqSBww61zbWVuby4=?=

Dobrý den ,

Poslal jsem vám zprávu více než 5krát, Přečtěte si prosím pečlivě můj dopis.  Právě jsem si všiml, že jsem udělal chybu v písmenech ve vašem e -mailu poté, co jsem vás našel prostřednictvím online vyhledávání.  to byl důvod, proč jste nedostali všechny maily, které jsem poslal dříve, Promiň mi to , Na tento e -mail prosím neodpovídejte, pokud máte záznam v rejstříku trestů, protože to ovlivní transakci , jmenuji se John Albert a zaměstnanec CaixaBank ve Španělsku, existuje zákazník, který má podobné druhé jméno s vámi , zemřel v roce 2015, zbývá dvacet sedm milionů, tři sta tisíc eur ( €  27 300 000 eur) , bez příbuzných, jsem jeho účetní, protože s ním máš podobné druhé jméno, pokud mi dáte 100% jistotu s upřímností. že s penězi neutečeš. pokud použiji vaše údaje jako jeho nejbližší, a zpracuji prostředky a nechám vám je zaplatit. Mohu s vámi spolupracovat, protože jsem potvrdil, že s ním máte podobné druhé jméno,. Udělám celý proces, aniž byste kontaktovali CaixaBank Španělsko, použiji vaše údaje a připravím návrh dvacet sedm milionů, tři sta tisíc eur ( € 27 300 000 eur).


 V nejbližší době se chystám do Londýna na lékařskou prohlídku ledvin, budu cestovat s konceptem jako Investment.Charity Daft, jakmile přijedu do Londýna, budu hledat Dobrou obchodní banku a uložím ji na vaše jméno a povedu vás , jak to zpracovat .  Jsem zasvěcený v bance a také účetní, žádný orgán to nikdy nezjistí, pokud utajíte svou konverzaci, budeme spolupracovat a zajistit důvěrnost procesu.  
Pokud mě ujistíte o upřímné spolupráci,

jeden návrh bude vymazán a dvacet sedm milionů, tři sta tisíc eur (  €  27 300 000 eur) bude převedeno na váš místní účet jako investiční / charitativní fondy, Vezmete deset milionů eur (  €  10 000 000 eur) a nabídnete mi sedmnáct milionů eur (  € 17 000 000 eur), poté darujeme tři sta tisíc eur (  €  300 000 eur) jakékoli charitativní organizaci, která se stará o miminka bez matky v Asii .

Pokud vás to zajímá, laskavě se na mě obraťte pro úplné informace.

Za důvěrnost této transakce prosím předejte všechny své odpovědi na můj soukromý e -mail:  mdalga@aluminyumis.com

Dík .

S pozdravem,
John Albert.

Anti-fraud resources: