joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Mr. William Kruger" <lwelker@grupogamma.com>
Reply-To: williamkrugeroffice@gmail.com
Date: Tue, 15 Nov 2022 14:54:57 -0800
Subject: =?utf-8?b?RD9sZcW+aXTDoSB6cHLDoXZhOyDigqwgMiwwMDAsMDAwJzAwIEVVUg==?=

Jsem William Kruger z Lantany v Palm Beach County, USA. Vyhrál jsem jackpot 168 milionu dolaru, což je jeden z nejvetších jackpotu v loterii. Posílám vám tuto zprávu, abych vás požádal o souhlas s realizací fundraisingového projektu, který jsem již dlouho chtel uskutecnit.

Sotva ti to prijde podezrelé, i když je pravda, že me neznáš a já tebe. Mám rakovinu v terminálním stadiu. Muj ošetrující lékar mi práve rekl, že mé dny jsou secteny kvuli mému zhoršujícímu se zdravotnímu stavu. Podle lékare se mi v mozkové kleci chystá usadit kulka. Trpím touto nemocí již více než 3 roky.

Prijmete prosím muj dar. Mám cástku (€ 2,000,000'00 EUR) jako dar. Prijmete prosím tuto cástku, protože muže být pro vás velkým prínosem. Pokud prijmete moji nabídku, musíte mi odpovedet prímo prostrednictvím e-mailu: office@krugerwilliamorg.com

Cítím se velmi špatne a velmi se bojím, v noci ani pres den témer nespím. Nemužu zemrít bez darování všech techto penez, jinak si myslím, že by to byla ztráta. Protože Bible mluví o každém

Snažím se oslovit neziskové sirotcince a prispet ke zmírnení chudoby a poskytnout náležitou zdravotní péci jednotlivcum zejména behem této svetové pandemie Covid 19. Byl bych také rád, kdybyste cást tohoto daru investovali do verejné infrastruktury na pomoc nezamestnaným lidem ve vaší zemi nabízet pracovní místa. Vybral jsem si ta, protože ti verím. V souvislosti s tímto darem potrebuji vaši plnou spolupráci. Zde je vámi vybrán tajný kód: [DFW5649Q2022] a prosím, nesdílejte tento kód s nikým, pokud máte zájem a chcete se mnou spolupracovat. Prosím, kontaktujte me s vaším darovacím/tajným kódem [DFW5649Q2022] a vaším celým jménem zde na muj soukromý e-mail: office@krugerwilliamorg.com

William Krueger
Moje prímá pošta na odpoved: office@krugerwilliamorg.com
AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: El contenido de este mensaje es privado y confidencial y esta dirigido exclusivamente a su destinatario. Si Ud. no es el receptor original, por favor, informe al remitente respondiendole este correo y eliminelo de su bandeja de entrada. No debera copiar el mensaje ni divulgar su contenido a ninguna persona. Los mensajes electronicos pueden ser alterados. Por ende, las sociedades integrantes de Grupo Gamma, no aceptaran ninguna exigencia en caso de haber sido modificado este mensaje. Muchas gracias.

Anti-fraud resources: