joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Mariya Singh <neusa.silva@bentogoncalves.rs.gov.br>
Reply-To: mariyasingh57@gmail.com
Date: Sun, 9 Apr 2023 07:14:12 -0300 (BRT)
Subject:





Hallo mijn lieveling,

Ik wil dat u deze brief zeer aandachtig leest en ik bied mijn excuses aan voor het feit dat u deze massage zonder enige formele introductie naar uw e-mail hebt gestuurd vanwege de urgentie van vertrouwelijkheid van deze kwestie. Ik ben blij dat ik je ken. Maar Almachtige Heer kent u beter en weet waarom hij mij op dit punt naar u heeft verwezen. Om te beginnen zag ik uw e-mail en contactgegevens tijdens mijn zoektocht naar een goede naaste familie online als gevolg van mijn urgentie om mijn laatste wens in vervulling te laten gaan voordat ik binnenkort sterf.

Ik schrijf u deze mail met zware tranen. In mijn ogen en met groot verdriet in mijn hart, Mijn naam is mevrouw Mariya Singh, ik neem contact met u op vanuit mijn land India. Ik wil u dit vertellen omdat ik geen andere optie heb dan om je te vertellen, aangezien ik ontroerd was om me voor je open te stellen, ben ik getrouwd met de heer Peter Singh die negen jaar bij de Indiase ambassade in Madrid, Spanje werkte voordat hij de afgelopen twee jaar stierf als gevolg van Covid19. We waren elf jaar getrouwd zonder een kind.

Hij stierf na een korte ziekte van het coronavirus die slechts twintig dagen duurde. Toen wijlen mijn echtgenoot nog leefde, stortte hij een bedrag van € 10.850.000,00 (tien miljoen achthonderdvijftigduizend euro) op een bank hier in India. Dit geld staat momenteel nog op de bank, hij heeft dit geld beschikbaar gesteld voor de export van goud uit de mijnbouw in Madrid, Spanje voor zijn plotselinge dood. Onlangs vertelde mijn dokter me dat ik het niet langer zou volhouden voor een periode van 3 maanden vanwege een kankerprobleem. Degene die me het meest stoort, is mijn beroerte. Omdat ik mijn toestand kende, heb ik besloten je dit geld te overhandigen om voor de minder bevoorrechte mensen te zorgen. Je zult dit geld gebruiken op de manier die ik hierin ga instrueren.

Ik wil dat je 60 procent van het totale geld neemt voor persoonlijk gebruik en voor je inspanningen en toewijding voor het liefdadigheidsproject, terwijl 40% van het geld naar het liefdadigheidsproject gaat, mensen in nood van de straat en het helpen van de weeshuis ook, ik ben opgegroeid als wees en ik heb niemand als familielid. Zorg er ook voor dat het huis van God uit de fondsen wordt onderhouden. Ik doe dit zodat God mijn zonden zal vergeven en mijn ziel zal accepteren omdat ik zo veel aan deze ziekte heb geleden. Zodra ik uw antwoord heb ontvangen, zal ik u de contactpersoon van de bank hier in India geven en zal ik de bankmanager ook opdracht geven om u een machtigingsbrief te geven die zal bewijzen dat u de huidige begunstigde bent van het geld op de bank, indien u verzekert mij dat u dienovereenkomstig zult handelen zoals ik hierin heb verklaard.

In de hoop uw antwoord te ontvangen, zal ik zo snel mogelijk met u naar de bank gaan om het geld naar uw bankrekening over te maken, dat wil zeggen als u serieus genoeg bent om het project af te handelen en er ook uw inspanningen aan te wijden, omdat ik geloof dat ik kan je eerlijk vertrouwen.

Met vriendelijke groet.
Van mevrouw Mariya Singh

Anti-fraud resources: