joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: <""@baydenet.com.br>
Reply-To: fedexind@aliyun.com
Date: Mon, 26 Jun 2023 23:04:32 +0100
Subject: =?utf-8?q?V=C3=B5idupakett?=

Head päeva,

Oleme oodanud, et võtaksite meiega ühendust oma kauaaegse vastavuses oleva olemasoleva Paki osas, mis registreeriti meie juures teie elukohta saatmiseks. Arvasime, et Ühendkuningriigi riikliku loterii reklaam andis teile meie kontaktandmed, et meiega ühendust võtta, võib teile huvi pakkuda, et teie paketile lisati kiri, kuid me ei saa teile e-posti teel kogu sisu tsiteerida, kuid mõistame, et pakett ise sisaldab võitnud pangakassatšekki väärtusega 10 000 000,00 eurot { 10 miljonit eurot } Nagu te teate, ei saada FedEx raha SULARAHAS, vaid pangavekslid/võitnud tšekk saadetakse kohale. Pakk on meil postitamiseks registreeritud Ühendkuningriigi riikliku loterii kampaania kaudu. Saadame teile selle meili, kuna teie pakk on registreeritud eritellimusel. Nüüd peate võtma ühendust meie kohaletoimetamisosakonnaga, et teie pakk viivitamatult teie elukoha aadressile saata. Pange tähele, et niipea, kui meie kohaletoimetamismeeskond teie andmed kinnitab, kulub teie paki teie määratud aadressile jõudmiseks ainult üks tööpäev 24 tundi. Teie teadmiseks on Ühendkuningriigi loterii reklaam maksnud käibemaksu ja saatmistasud ning kindlustustasud enne teie paketi registreerimist, kuid pange tähele, et kindlustus-, lisatasu- ja kliiringsertifikaatidel tehtud makse tõendab, et võitnud tšekk ei ole mõeldud uimastitega seotud fondi (DAF) jaoks ega ka teie riigi terrorismi sponsorluseks. See aitab teil vältida mis tahes päringuid teie riigi rahandusasutuselt. Pange tähele, et enne võitnud panga 10 000 000,00 euro suurust kassatšekki peate FedExi turvafirmale maksma tagatissumma kokku 420 eurot, mis on teie paketi turvalisuse säilitamise tasu täismakse, nagu on märgitud meie privaatsustingimuste lehel. saab toimetada teie ukse taha. Teavitage ka seda, et Ühendkuningriigi loterii reklaam soovib, et maksaksite turvalisuse tasude eest, kuid me ei aktsepteeri sellist makset niisama, arvestades asjaolu, et kõikidel meie juures registreeritud esemetel ja pakenditel on eluea piirang ja me ei saa vastu võtta. makse, mis pole meile teada, seega peate meile saatma oma täielikud andmed, et saaksime teile saata oma makseprotseduurid teie 10 000 000,00 eurot sisaldava paki turvatasu eest. Pange tähele, et Ühendkuningriigi loteriikampaania ei jätnud meile täiendavat teavet. Loodame, et vastate meile niipea kui võimalik, sest kui te ei vastanud kuni selle paki aegumiskuupäevani, võime suunata paki Briti heaolukomisjonile, kuna pakil puudub tagastusaadress.

Palun võtke üksikasjadega ühendust kohaletoimetamise osakonnaga (FedEx Delivery Manager).
toodud allpool:
FedExi kohaletoimetamisposti kontaktisik: Mrs. Stephanie Carter
Tel: +919742844032
E-post: fedexind@aliyun.com

Täitke palun allolev vorm ja saatke see ülaltoodud e-posti aadressile.

See on kohustuslik teie postiaadressi ja telefoninumbrite uuesti kinnitamiseks.

TÄISNIMED:
KODU AADRESS:
TELEFONINUMBER:
LINN:
OLEK:
RIIK:
TÖÖ:
SEX (M/N):
VANUS:
PÄRITOLURIIK:

Täitke ülaltoodud vorm ja saatke see kohaletoimetamishaldurile aadressil fedexind@aliyun.com

Niipea kui teie andmed on kätte saadud, annab meie kohaletoimetamismeeskond teile vajaliku makseprotseduuri, et saaksite saata turvahaldustasude makse. Niipea, kui nad kinnitavad, et makste ainult 420 eurot, saadavad nad nii teie paki kui ka lisatud kirja teie elukohta. Tavaliselt kulub 24 tundi, mis on ühe tööpäeva tarneteenus. Tulge oma teabega kohe tagasi, et saaksime teie paki teie ukse taha toimetada.

Teie teenustes
Hr Connor Owen
FedExi veebimeeskonna juhtimine.

Anti-fraud resources: